Değerli Meslektaşlarımız,
Uluslararası Cevher Hazırlama Sempozyumu (IMPS), 1986 yılından itibaren geleneksel olarak her iki yılda bir, Türkiye’nin beş (5) seçkin üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi tarafından dönüşümlü olarak gerçekleştirilmektedir.
35 yıldan fazla geçmişi ile uluslararası tanınırlığa sahip olan Uluslararası Cevher Hazırlama Sempozyumu, gerek yurtiçi gerekse de yurtdışı bilim insanlarının ve cevher hazırlama sektöründe faaliyet gösteren firma çalışanlarının cevher hazırlama alanındaki güncel bilgileri, gelişmeleri ve sektörün geleceği konusundaki düşüncelerini paylaştığı bir platform olarak hizmet etmeye devam etmektedir. Sempozyumun başarılı bir şekilde uzun yıllardır devam etmesinin ana unsurlarından birinin kamu ve özel sektör tarafından sağlanan destek olduğu şüphesizdir. Geleneksel hale gelmiş olan bu desteğin aynı şekilde artarak devam edeceği öngörülmektedir.
Sempozyum Üst Kurulu, bu yıl 18’incisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası Cevher Hazırlama Sempozyumu’nun, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenmesini uygun bulmuştur. 16-18 Ekim 2024 tarihlerinde Eskişehir'de gerçekleşecek olan sempozyum, bölümümüzün ve 13. Uluslararası Cevher Hazırlama Sempozyumu’nun başkanı değerli hocamız, Prof. Dr. Hüseyin Özdağ ile Yurt Madenciliği Geliştirme Vakfı başkanı değerli hocamız, Prof. Dr. Güven Önal anılarına düzenlenecektir.
Çıktığımız bu yolda, kamu ve özel sektörde faaliyet gösteren firmaların, 18. Uluslararası Cevher Hazırlama Sempozyumu’nun da daha önceki sempozyumlarda olduğu gibi başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinde katkılarına devam edeceğine inanarak, 16-18 Ekim 2024 tarihlerinde Eskişehir’de buluşmayı arzu ederiz.
Sempozyum Başkanları
Prof. Dr. Halil İpek Prof. Dr. M. M. Volkan Bozkurt
✦ Karakterizasyon ve Mineraloji
✦ Kırma/Öğütme
✦ Eleme ve Sınıflandırma
✦ Fiziksel Zenginleştirme
✦ Flotasyon ve Yüzey Kimyası
✦ Hidrometalurji ve Biyolojik Süreçler
✦ İnce ve Ultra İnce Parçacık Zenginleştirme
✦ Kömür Hazırlama
✦ Peletleme, Aglomerasyon ve Sinterleme
✦ Tesis Tasarımı, Modelleme ve Simülasyon
✦ Endüstriyel Hammaddeler
✦ Bor Mineralleri ve Trona
✦ Altın ve Gümüş Zenginleştirme
✦ Nadir Toprak Elementleri (NTT) ve Stratejik Mineraller
✦ Yeni Süreçler ve Teknolojiler
✦ Susuzlaştırma ve Su Yönetimi
✦ Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi
✦ Karbon Ayak İzi Azaltma
IMPS 2024'ten Seçilen Makaleler için Physicochemical Problems in Mineral Processing Journal (SCIE-Journal, JIF Quartile Q3) özel bir sayının yayınlanacağını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Physicochemical Problems in Mineral Processing Dergisi, 1966'dan beri cevher hazırlama ve ekstraktif metalurjinin tüm yönlerindeki teorik yaklaşımları ve endüstriyel uygulamaları kapsayan uluslararası bir açık erişim dergisidir. IMPS 2024 katılımcılarının yaptığı değerli katkıların tanınması için seçilen makaleler, düzenli fiyat olan 300 Avro yerine %67 indirimle, 100 Avro'ya yayınlanacaktır.
Özetlerinizi (davetli, sözlü ve poster sunumları) göndermek için lütfen çevrimiçi kayıt ve bildirim sistemini kullanın. Kayıt işlemi sırasında özetin dili, formatı, uzunluğu (en az 100, en fazla 250 kelime) ve gönderim kurallarına ilişkin ayrıntılı bilgileri bulacaksınız. Değerlendirmeler Bilim Kurulu tarafından "Kör Hakemlik" sistemi ile gerçekleştirilecektir.
Özetiniz kabul edildikten sonra tam metninizi yükleyebilirsiniz.
Özetinizi göndermek için BURAYA tıklayın.
Özet Gönderimi için Son Tarih: 28 Haziran 2024
Kabul Bildirimi: 19 Temmuz 2024
Etkin etkinlik planlaması için erken kayıt çok önemlidir. "Şimdi Kayıt Ol" düğmesini tıklayın ve özet gönderimi, oda rezervasyonları, ödemeler ve check-out dahil adım adım kayıt sürecini tamamlayın.
Bildiri özetinizin kabul durumunu henüz almamış olsanız bile "Şimdi Kaydol, Sonra Öde" seçeneğini seçerek hemen ödeme yapmadan kaydınızı ayırtabilirsiniz.
Özetinizi düzenlemek veya güncellemek, değerlendirme sürecini takip etmek, sunum zamanlarınızı öğrenmek ve ödeme işlemlerinizi tamamlamak için daha sonra kayıt hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Kayıt sırasında ödeme zorunlu değildir. Kayıt süresi dolmadan dilediğiniz zaman kredi kartı veya havale/EFT yoluyla giriş yapabilir ve online ödeme yapabilirsiniz.
Erken kayıt fiyatlarından yararlanmak için ödemenizi belirtilen süre içerisinde tamamlamayı unutmayın. Değişen ekonomik koşullar dikkate alınarak erken kayıt ödeme son tarihi 19 Temmuz 2024 olarak belirlendi.
Daha fazla soru veya yardım için erman@arber.com.tr adresinden doğrudan bizimle iletişime geçebilir veya bu sayfanın alt kısmında bulunan "Organizatörle İletişime Geçin" formunu kullanabilirsiniz.
Sorunsuz bir kayıt deneyimi sağlamanın önceliğimiz olduğunu ve süreç boyunca size rehberlik etmek için burada olduğumuzu lütfen unutmayın.
Prof. Dr. Güven Önal, President of YMGV
Prof. Dr. Volkan Bozkurt, Eskişehir Osmangazi University
Prof. Dr. Feridun Boylu, Istanbul Technical University
Prof. Dr. Halil İpek, Eskişehir Osmangazi University
Prof. Dr. Naci Emre Altun, Middle East Technical University
Dr. Selahaddin Anaç, Minertolia
Prof. Dr. Vedat Arslan, Dokuz Eylül University
Prof. Dr. Ali İhsan Arol, Eti Bakır A.Ş.
Prof. Dr. A. Hakan Benzer, Hacettepe University
Prof. Dr. Gülay Bulut, Istanbul Technical University
Prof. Dr. Murat Olgaç Kangal, Istanbul Technical University
Sabri Karahan, Dama Engineering
Prof. Dr. Abdullah Obut, Hacettepe University
Prof. Dr. Mehmet Tanrıverdi, Dokuz Eylül University
Prof. Dr. Suna Atak, Istanbul Technical University
Prof. Dr. Ümit Atalay, Middle East Technical University
Prof. Dr. Neşet Acarkan, Istanbul Technical University
Prof. Dr. İrfan Bayraktar, Tüfekçioğlu Rubber and Machinery
Prof. Dr. Mehmet Canbazoğlu, Cumhuriyet University
Prof. Dr. Halim Demirel, Hacettepe University
Prof. Dr. Levent Ergün, Hacettepe University
Prof. Dr. Özcan Y. Gülsoy, Hacettepe University
Prof. Dr. Üner İpekoğlu, Dokuz Eylül University
Prof. Dr. Mevlüt Kemal, Dokuz Eylül University
Prof. Dr. Gülhan Özbayoğlu, Middle East Technical University
Dr. Avni Yazan, Çayeli Copper Operations Inc.
Prof. Dr. Muammer Kaya
Prof. Dr. Sabiha Koca
Prof. Dr. M. M. Volkan Bozkurt
Prof. Dr. Haldun Kurama
Prof. Dr. Halil İpek
Prof. Dr. Adem Taşdemir
Assoc. Prof. Dr. Tuba Taşdemir
Assoc. Prof. Dr. Derya Öz Aksoy
Assoc. Prof. Dr. Yakup Umucu
Assist. Prof. Dr. Kemal Bilir
Assist. Prof. Dr. Y. Hakan Gürsoy
Assoc. Prof. Dr. Hasan Serkan Gökçen
Res. Assist. Dr. Işıl Tokcan
Res. Assist. Dr. Semih Oluklulu
Prof. Dr. Zhenghe Xu
Prof. Dr. Pshem Kowalczuk
Asst. Prof. Kemal Bilir
Assoc. Prof. Hasan Serkan Gökçen
Anadolu'nun / Türkiye'nin Avrupai Bir Şehri...
Eskişehir, farklı kültürel toplulukların ve grupların uyum içinde bir arada yaşadığı bir şehir kimliği ve kültürel zenginliği ile dikkat çeken bir şehirdir.
Anadolu'nun en eski yerleşimlerinden biri olan Eskişehir, yüzyıllardır önemli yolların kavşağında bulunmakta olup ticaret merkezi olarak da önem kazanmıştır.
Tarih boyunca, şehir Frigya, Lidya, Roma ve Doğu Roma İmparatorluğu hükümdarlığı altında bulunmuş, 11. yüzyıldan itibaren Selçuklu Devleti tarafından fethedilerek Türk hâkimiyeti altına girmiştir.
Eskişehir, antik Frig kalıntıları, Yazılıkaya Anıtları ve diğer arkeolojik eserlerle birlikte, Selçuklu ve Osmanlı kalıntıları ve müzeleri ile zengin tarihi ve kültürel bir birikime sahiptir. Ayrıca, doğal kaynakları, kaplıcaları, mağaraları ve rekreasyon alanları ile önemli bir turizm potansiyeline sahiptir.
Kültürel zenginliklerle dolu olan Eskişehir, 2013 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak seçilmiş ve kültür başkenti sürecinde Türk dünyasının buluştuğu bir merkez olmuştur. Aynı yıl 'UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkenti' olan Eskişehir, somut olmayan kültürel miras alanında bilimsel, kültürel ve sanatsal etkinliklerin merkezi haline gelmiştir.
Eskişehir, Kütahya, Ankara, Afyon ve Bilecik gibi komşu şehirlerden ulaşılabilir. Ankara'dan 1,5 saatte, yüksek hızlı trenle ve yaklaşık olarak İstanbul'dan 3 saatte Eskişehir'e ulaşılabilir.
Eskişehir, günlük geziler ve kısa hafta sonu tatilleri için tercih edilebilecek huzurlu ve keyifli bir destinasyondur...